Перевірте своїх місцевих чиновників – до люстраційного реєстру внесено вже 2,5 тисячі посадовців

До Реєстру осіб, що підлягають люстрації (http://lku.org.ua/registry/dashboard), внесено інформацію щодо 2 тисяч 500 осіб. За сім місяців функціонування Реєстру інформаційна база щодо посадовців, яким згідно Закону «Про очищення влади» заборонено займати будь-які державні посади, збільшилась втричі.

 

Реєстр систематично оновлюється даними щодо працівників правоохоронних органів, прокуратури, Служби Безпеки України, Міністрів, їх перших заступників та заступників, керівників Центральних органів виконавчої влади, обласних та районних адміністрацій, які працювали за часів Януковича.

 

Громадський люстраційний комітет звертається до громадських активістів: якщо вам відомо про те, що посадовці, які внесені до нашого Реєстру, досі працюють у владній вертикалі– використовуйте інструменти громадського контролю (http://lku.org.ua/pages/kontrol), щоб добиватись очищення влади у своєму місті. Повідомляйте про це, будь ласка, нам.

 

«Якби кожен 44-й українець перевірив одного посадовця, а решта 43 гуртом добивались звільнення виявлених під час такої перевірки недолюстрованих і корупціонерів, в нас очищення влади вже закінчилось», – наголошує Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет Олександра Дрік.

 

Нагадаємо, Реєстр осіб, що підлягають люстрації було презентовано 28 квітня 2015 року. До нього потрапляють особи, які підпадають під два критерії Закону «Про очищення влади»: працювали не менше року на керівних посадах під час режиму Януковича або не звільнились за власним бажанням під час Євромайдану. Вся інформація в Реєстрі щодо посадовців, які підпадають під дію Закону «Про очищення влади», внесена на підставі офіційних відповідей від державних органів.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа