“Перемир’я” зашкалює – півсотні атак за добу

Оперативні дані групи «Інформаційний Спротив».

За минулу добу російсько-терористичні війська атакували позиції сил АТО більше 50 разів. Обстріл вівся з мінометів, реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, танків і стрілецької зброї.

У тому числі:
– 8 разів був обстріляний блок-пост поблизу н.п. Сміле;
– 6 разів наносилися вогневі удари по позиціях наших військ в районі н.п. Піски;
– 4 рази вівся обстріл околиць Дебальцеве;
– Тричі обстріляні позиції українських військ на території аеропорту в Донецьку;
– По 2 рази наносилися удари по позиціях української армії поблизу н.п. Трьохізбенка, Луганськ, Трудівське, Авдіївка, Чорнухине, Новоорловка, Троїцьке.

У «ДНР» з Росії прибуло близько 15 фахівців з організації та ведення диверсійно-партизанської війни.

У «ЛНР» ведеться формування «підрозділу глибинної розвідки». Створення підрозділу курується офіцерами ГРУ ГШ ЗС РФ. Проводиться відбір з бойовиків, які відзначилися в бойових зіткненнях з українськими військами.

Серед терористичних угруповань шириться невдоволення тим, що підрозділи бойовиків «Оплот» і «Восток» опинилися в привілейованому становищі й одержують постачання безпосередньо з Росії (нагадаємо, що «прем’єр-міністр ДНР» А. Захарченко – виходець з «Оплоту», і очолює список руху «Оплот» на «виборах», які терористи мають намір провести в листопаді на підконтрольних їм територіях).

В н.п. Сніжному на базі ПАТ «Сніжнянський завод хімічного машинобудування». («Хіммаш») терористи організували процес демонтажу підбитої техніки та озброєння, що не підлягає відновленню. Метал вивозиться до Росії.

У «ДНР» вирішується питання про відновлення роботи підприємств, що належать Р. Ахметову, в Горлівці та Єнакієвому.

В н.п. Антрацит введена заборона на пересування приватного автотранспорту. Таке рішення прийнято російськими козаками, що оголосили себе місцевою «владою».

В н.п. Перевальськ (Луганська обл.) формується «ополчення», покликане захистити місцеве населення від російських козаків. Обладнуються блок-пости, організовані патрулі по місту.

В ході наради ватажків терористичних груп «ЛНР» було заявлено, що 2 \ 3 «російської допомоги» розкрадається ще до надходження в загони «ополчення». Розроблено план створення централізованих запасів «допомоги», що приходить з РФ, і жорсткого обліку видачі боєприпасів, спорядження та продовольства терористичним групам. Подібний план раніше розроблений і в «ДНР», де також відзначається масове розкрадання «допомоги», проте даний план реалізовується лише частково.

Відзначено появу контрабандистів, що займаються поставками будівельних матеріалів і продовольства в «ДНР» з території, контрольованої Україною.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа