Переможець Засухи зустрівся з українцями Риму

В неділю, 6 жовтня, переможець Засухи, опозиційний кандидат по 94 округу Віктор Романюк зустрівся з українцями Риму та відвідав українські місця італійської столиці. Після зустрічі з українцями на території італійсько-української асоціації, де збираються в неділю громадяни України, Романюк відвідав монастирську церкву отців Василіан та собор Святої Софії, де поспілкувався з духовенством, студентами та парохіянами.

Зокрема, Віктор Романюк, зазначив, що волею долі перебуває зараз в Італії і мав можливість познайомитися з умовами життя наших співвітчизників і проблемами, з якими вони стикаються. «Україна багата країна, але влада робить нас бідними, і через телебачення зомбує людей. Не продавайте свою землю і нерухомість, повертайтеся в Україну і розбудовуйте здорове громадянське суспільство, застосовуючи ваш європейський досвід»- зазначив Романюк.

Трудові мігранти досить жваво брали участь у спілкуванні, просили піднімати питання захисту прав українців закордоном на найвищому державному рівні. «Ми хочемо повертатися, коли в Україні запрацює закон? Коли припиниться корупція?», «Чому влада використовує наші гроші, але перймається нашими проблемами?» – найчастіше питалися люди. Опозиційному політику не легко було відповідати за українську владу. Романюк пообіцяв, що донесе питання до депутатів опозиційних фракцій і, в разі свого обрання, сам працюватиме над відповідними законопроектами. Зокрема, щодо вирішення питання відправки в Україну трун загиблих, підписання міждержавних пенсійних угод, відновлення права голосу українців за кордоном.

DSC_5561

DSC_5627

DSC_5649

DSC_5664

Прес-служба Християнського товариства українців в Італії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа