Переговори про права росіян в Криму можливі лише після виїзду в Росію колоністів 2014 року

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook прокоментував заяву кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак щодо українського Криму.

На думку Чубарова, всі переговори щодо прав населення в Криму, мають відбуватися лише тоді, як всі, хто в’їхав на постійне проживання в 2014 році, під час фактичної анексії, залишать півострів.

«Хочете перемовин? Жодних проблем, але тільки коли Україна відновить свій суверенітет над Кримом, а всі, хто в’їхав сюди на постійне проживання після 20 лютого 2014 року, негайно залишать півострів», — відзначив Чубаров.

Також голова Меджлісу зауважив, що Україні не слід обривати ініціативи російських політиків, які визнають Крим українською територією, але і не можна втягуватися в ці обговорення до повної деокупації.

«Не виключаю, що публічна позиція Ксенії Собчак по Криму («З точки зору міжнародного права Крим український. І крапка») буде підхоплена Путіним і інтерпретована їм в якості питання, відповідь на яке, мовляв, «буде дано російськими виборцями в ході майбутніх виборів президента Росії», – зауважив Чубаров.

І додав, що незалежно від того, чи є публічно висловлена ​​позиція Ксенії Собчак по Криму частиною якогось єзуїтського плану Кремля, «не слід нам обривати ініціативи російських політиків, які визнають Крим українською територією».

Отримано з поштової розсилки ВРУ Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 25 Oct 2017 12:42:25 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа