Переговори очільників МЗС України та Росії у Туреччині не принесли результатів

153175-1_large.

В Туреччині завершилися переговори міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Вони тривали півтори години та особливих результатів не принесли.

Про це повідомляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Тристоронні перемовини глав МЗС України, Росії та Туреччини проходили в Анталії. Дмитро Кулеба приїхав на зустріч із двома завданнями.

Перше — це організувати гуманітарний коридор з Маріуполя, де гуманітарна ситуація одна з найважчих. Але домовленостей досягти не вдалося.

“Я щиро сподіваюся, що міністр Лавров проведе комунікацію з тими в Росії, хто ухвалює ці рішення, і гуманітарний коридор таки запрацює. Я зберігаю надію, що РФ суто із людських міркувань, із людського співчуття дозволить роботу гуманітарного коридору з Маріуполя”, — сказав Дмитро Кулеба.

10 березня з осадженого Маріуполя вчергове планували відкрити “зелений коридор”, але окупанти знову порушили домовленості й почали бомбардувати з літаків місто і дороги, якими повинні були вивозити мирних жителів.

Друге — домовитись про 24-годинне перемир’я для вирішення всіх потреб цивільних у зоні бойових дій. Але й тут знайти порозуміння з російським міністром МЗС не вдалося.

“Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка вчинила напад, не має бажання цього робити. Я почув, що припинення вогню прив’язане до виконання вимог, які озвучив президент Путін. У зв’язку із цим хочу підтвердити ще раз: Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, шукаємо дипломатичних рішень. Але поки їх немає ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу країну від російської агресії” — повідомив Дмитро Кулеба.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа