Передова група військ США прибула до Румунії

us-army

Перші військові з нового американського контингенту прибули з Німеччини до Румунії. Вони готують майбутнє розгортання решти контингенту, що налічуватиме 1000 американських військових, які Вашингтон вирішив перекинути до Румунії, щоб зміцнити східний фланг НАТО в тлі кризи між Росією та Україною.
Міністр оборони Румунії Василе Динку пояснив: «Для підготовчих заходів вже прибуло понад 100 американських військовослужбовців, фахівців, які готують майбутнє розгортання нового контингенту. Додаткові американські сили вже прибули не лише в Румунію, а й в Польщу. У Румунії разом із нашими фахівцями з логістики вони ведуть підготовчі роботи. Звісно, це означає, що решта військ прибуде незабаром, а ми повідомлятимемо про це з характерною нам максимальною прозорістю, будуть оприлюднені усі деталі і навіть інформацію про місця їх розміщення. Поки що не було визначено точне місце, не має рішення і не відомо в які дні вони прибудуть».
Наразі на території Румунії американські військові перебувають на трьох основних базах: Девеселу (на півдні), Міхаїл Коґелнічану (південний схід) і Кимпія Турзій (північний захід). Остання вважається важливим стратегічним центром для операцій ВПС США та важливою базою підтримки, яка забезпечує так звану «стратегічну глибину»: звідси мають прийти можливе підкріплення та військова підтримка союзних військ у гіпотетичному конфлікті з агресором, що нападає на Румунію. У той же час американці заявили, що планують інвестувати понад 150 мільйонів доларів у модернізацію інфраструктури авіабази у Кимпія Турзій.
Тиждень тому Сполучені Штати оголосили про розміщення близько 3000 американських військових у країнах на східному фланзі Північноатлантичного альянсу. Окрім тих, хто найближчими днями прибуде до Румунії, у Польщі та Німеччині будуть дислоковані ще 2000 американських солдатів. У Пентагоні пояснили, що це тимчасові місії для посилення обороноздатності європейських союзників у контексті напруженості між Росією та Україною.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа