Пентагон озвучив вимоги до дешевих “одноразових” дронів з дальністю до 300 км

У США хочуть вчергове спробувати реалізувати проєкт “дешевих” дронів

Пентагон хоче озброїти американське військо дешевими “одноразовими” безпілотниками з можливістю масового виробництва, для чого оборонне відомство звертається передусім до комерційних постачальників систем – раніше цього тижня підрозділ оборонних інновацій міноборони США оприлюднило заявку на розробку безпілотних літальних апаратів і також оприлюднили вимоги до такої зброї.

Зокрема там наголошують на тому, що “нещодавні конфлікти виявили асиметричний вплив недорогих “one-way” [по суті йдеться про одноразові] безпілотних повітряних систем на сучасному полі бою”, і що американське військо має отримати такі можливості, розповідають в Air and Space Forces Magazine.

Демонстраційні польоти нових дронів мають провести у грудні цього року, тоді ж будуть оцінюватися дрони. Водночас наразі невідомо, для яких саме служб передусім планують реалізувати цей проєкт, і також невідомо, чи стосуються ці закупівлі ширшої програми Replicator.

Щодо вимог, то йдеться про безпілотники, що можуть долати відстані від 50 до 300 і більше км, при цьому корисне навантаження має становити щонайменше 10 кг, а в ідеалі – понад 25 кг.

Щодо інших критеріїв, то дрони мають “швидко та оперативно” запускатися із землі, їх має бути важко виявити та відстежити, повинна бути опція навігації на малих висотах і також вони мають перевозити різне корисне навантаження.

Також йдеться про те, щоб безпілотники могли виконувати завдання “без постійного зв’язку з оператором”, хоча також є побажання наявності “декількох шляхів та механізмів для двостороннього зв’язку”. Також виробник має пояснити, як його платформа здійснює “кінцеве наведення у закритих умовах”, тобто йдеться про той же “машинний зір” для донаведення на ціль в умовах дії ворожих засобів РЕБ.

Програмне забезпечення для дронів має бути інтуїтивно зрозумілим і також з можливістю інтегрувати сторонні компоненти, як програмні, так і апаратні.

Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа