Печерський суд звільнив з під варти організатора тітушок проти Майдану

Дежа Вю або новини Печерського суду
Сьогодні, 8 липня 2015 року, суддя Печерського суду Середа Катерина Олександрівна змінила запобіжний захід Рагімову Таваккулу Магерраму огли з утримання під вартою на домашній арешт за місцем проживання у Харкові з 21:00 до 07:00.
Здавалося б, звичайне рішення. Однак є нюанси.
Це одна з небагатьох справ Майдану, яку на сьогоднішній день вдалося практично повністю розслідувати, затримати винних. Завтра вона спрямовується до суду. І в цей момент головного підозрюваного звільняють з-під варти. Вам це нічого не нагадує?
Очевидно, що суддя Середа повторює сценарій, вдало використаний суддею Волковою при звільненні Дмитра Садовніка, який в результаті втік від слідства і зараз переховується здогадуємось де саме.
Ввечері 21 січня 2014 року київський хлопець йшов по своїм справам біля станції метро Петрівка, коли на нього зненацька напала група тітушок.
Як ми зараз вже знаємо, це були представники харківського Оплоту, які приїхали до Києва спеціально з метою організації та скоєння провокацій, залякування, викрадень, катувань та інших злочинів проти протестувальників.
Хлопця збили з ніг, жорстоко побили, затягли до автобусу, який стояв біля метро і повезли невідомо куди. Старшим в автобусі був Рагімов, діючий працівник міліції. По дорозі хлопця допитували про причетність до Автомайдану, про керівників і мету Автомайдану і т.ін. Рагімов сказав, що до ранку він не доживе, його били, погрожували холодною зброєю. Привезли до табору тітушок на краю міста, де допит, побої та катування продовжились за участю керівника Оплоту Є.Жиліна. Лише через кілька годин, все таки впевнившись, що хлопець випадковий і ніякого відношення до Автомайдану не має, Жилін його відпустив.
Відповідно до тексту повідомленої Рагімову підозри, йому інкримінується вчинення хуліганства групою осіб, із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, викрадення людини за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також погроза вбивством, тобто злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 186 та ч. 1 ст. 129 КК України. Максимальне покарання за ці злочини 7 років позбавлення волі.
Рагімов був затриманий навесні 2015 року у Харкові і утримувався під вартою до сьогоднішнього дня.
При цьому за час ведення досудового слідства з боку адвоката Рагімова та його родичів здійснювався тиск та залякування свідків та потерпілих.
Незважаючи на обґрунтовану підозру у скоєнні тяжких злочинів, на підтверджені факти тиску на свідків та потерпілих, тобто на очевидне існування ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, суддя Середа відпустила злочинця з-під варти з мінімальним обмеженням його прав і очевидно, що існують величезна вірогідність того, що і ця особа зникне і злочин залишиться непокараним!
Прошу поширення! Країна має знати своїх героїв!
P.S. Надзвичайно цікавий факт: суддя Середи переведена із Запоріжжя до Києва указом Януковича від 13 лютого 2014 року. Стає трохи ясніше… Печерських суд потрібно просто закрити з метою убезпечення України від нових дежа вю.

І невеликий коментар щодо логіки розвитку подій, якщо політичне керівництво країни не втручатиметься у процес саботування розслідування злочинів проти Майдану:

Приїхали!!! Другий пішов!

Печерський суд після звільнення Дмитра Садовника, який вже в розшуку, звільнив одного з організаторів тітушок Рагімова Т. Йому залишилось тільки втекти від слідства.

І по програмі Печерського суду залишається тепер звільнити ключогового беркутівця, Олега Янишевського. Ризик його звільнення зараз є надзвичайно високим, чекаємо апеляційного засідання 20 липня 2015 р.

Рейтинг саботажників розслідування:
1.МВС
2.Печерський суд
3.ГПУ (Управління спеціальних розслідувань ГПУ тут не рахується)
4.СБУ

Тарас Гаталяк
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа