Патріоти Одеси не дозволили чиновнику паплюжити Небесну сотню

1 Антитрухановський майдан в Одесі

У четвер, 18 серпня, проукраїнські активісти міста влаштували мітинг під стінами Одеської мерії на Думській площі, у зв’язку з провокаційною заявою віце-мера Олеся Янчука. Напередодні він заявив у прямому ефірі, що Небесна сотня не має прямого стосунку до Одеси, тож перейменовувати вулицю на її честь, як пропонує губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі, недоцільно.

Учасники мітингу висунули міському голові Геннадію Труханову ультиматум з вимогою негайно звільнити Янчука. І вже 19 жовтня за розпорядженням мера Янчук був тимчасово усунутий з посади для перевірки фактів, викладених активістами патріотичних організацій. Перевіркою буде займатися віце-мер Анатолій Орловський.

«Ми обурені заявою Янчука, яка свідчить про неприйняття даною особою Революції Гідності, — говориться в заяві громадської організації «Самооборона Майдану Одеси». – Небесна сотня — всеукраїнський символ жертовності й свободолюбства нашого народу, що не визнається лише в окремих регіонах нашої держави через втрату над ними контролю з боку української влади. Олег Янчук — фігура, яка абсолютно не відповідає займаній посаді, й справа не лише в подібних висловлюваннях. Янчук займається питаннями розвитку підприємницької діяльності в місті. Та ні для кого не секрет, що дозвільні документи, які повинні видаватися безкоштовно, коштують підприємцям чималих коштів, що гальмує розвиток малого і середнього бізнесу».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа