ПАРЄ готує окрему резолюцію щодо народного депутата Надії Савченко

Про це народний депутат, голова постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв  заявив сьогодні на брифінгу «Дії делегації Верховної Ради України в ПАРЄ для активізації зусиль Ради Європи у питанні звільнення Надії Савченко» в Українському кризовому медіа-центрі.

«Парламентська асамблея буде робити окрему резолюцію по Надії Савченко із наслідками для російської влади. І, схоже, список Савченко, схожий на список Магнітського, стає все більш реальною справою, оскільки, вже лунають пропозиції щодо запровадження цього списку і з боку ПАРЄ, і з боку Європейського парламенту», – сказав Ар`єв.

Крім того, депутат розповів, що генсек Ради Європи досі ніяк не відреагував на ситуацію з визволенням Надії Савченко.

«3 березня, під час засідання бюро Асамблеї, я звернувся до Президента ПАРЄ Педра Аграмунта і до Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з тим, щоб вони вчинили максимальні дії зі свого боку для звільнення Надії Савченко. Адже Турбйорн Ягланд має прямі контакти із нинішнім російським урядом. Того ж дня Президент ПАРЄ зробив заяву щодо звільнення Савченко, але, оскільки російська делегація на підтвердження її повноваження в Асамблеї припинила всі контакти з Асамблеєю та її керівництвом, це звернення залишилося поза увагою. Позавчора була заява Голови Комітету Міністрів Ради Європи  Даніеля Мітова, але моє звернення до Турбйорна Ягланда залишилося без уваги. Тому вчора я, від імені делегації, направив йому листа, щоб він доклав всіх зусиль для звільнення Надії Савченко, а саме через його контакти із російською владою. В листі були викладені абсолютно всі аргументи щодо терміновості подій, але досі ми не отримали жодної відповіді», – сказав Ар’єв.

Голова делегації  також зазначив, що європейські парламентарі підписують петицію про звільнення Савченко,  яку ініціювали видатні особи з різних країн.

«Потрібно зробити все можливе для звільнення Савченко. Європейські колеги мене підтримали і сказали, що будуть розповсюджувати петицію всередині національних парламентів своїх країн, і також вимагати від своїх урядів робити всі необхідні кроки для звільнення Надії Савченко. Ці кроки будуть сформовані найближчим часом», – підкреслив Володимир Ар’єв.
Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа