Парубій нагородив депутатів двох фракцій орденами і медалями АТО

Хоча, як бачимо на фото, нагородження відбувалося для обох фракцій одночасно, пресслужби фракцій розіслали повідомлення тільки про нагородження “своїх” депутатів.

DSC3960-e1476797928299-1170x350

Спочатку повідомлення Народного Фронту:

Голова Верховної Ради Андрій Парубій нагородив народних депутатів фракції “Народний фронт”, учасників АТО, відзнаками Президента України – ювілейними медалями “25 років незалежності України”, а також пам’ятними медалями батальйону Національної гвардії України імені генерала Сергія Кульчицького.

Церемонія нагородження відбулася в приміщенні Верховної Ради.

“За вагомий особистий внесок у захист національних інтересів України, її суверенітету та територіальної цілісності, мужність та героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення Антитерористичної операції на сході України, активну громадську діяльність” нагороджені: пам’ятними відзнаками Президента з нагоди 25-річчя незалежності України – Андрій Тетерук, Юрій Береза, Михайло Бондар, Ігор Лапін, Микола Величкович, Євген Дейдей, Юрій Тимошенко та Володимир Соляр. Крім того, Юрій Тимошенко, Микола Величкович та Михайло Бондар отримали також пам’ятні медалі батальйону імені генерала Сергія Кульчицького.

“Велика честь та велика відповідальність випала всім нам жити в цей непростий час. Ніхто не міг уявити кілька років тому, що доведеться зі зброєю в руках захищати свою державу. Ми маємо велику честь бути учасниками цієї боротьби. І ви були тими, хто одними з перших пішли на фронт проти ворога”, – сказав Андрій Парубій, звертаючись до парламентарів-ветеранів АТО.

Народні депутати та Голова Верховної Ради також вшанували хвилиною мовчання усіх українських патріотів, які загинули в зоні проведення АТО.

“Я вважаю, що ми вже здобули велику перемогу, бо весь план Путіна по бліц-кригу в Україні провалився з тріском і повністю. Він був зупинений українськими добровольцями, військовими, які пішли на фронт, ризикуючи своїм життям і часто гинучи за Україну. І я впевнений, що з такими людьми Україна переможе! Я бажаю в цей день вам всім перемоги – перемоги України!”, – резюмував спікер українського парламенту.

Фронтовики окремо сфотографувалися зі “своїм” спікером:

1834

Далі повідомлення БПП:

За вагомий особистий внесок у захист національних інтересів України, її суверенітету та територіальної цілісності, мужність та героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, активну громадську діяльність нагороджено народних депутатів з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а також пам’ятною медаллю до 25-річчя Незалежності України Олега Барну, Юліана Мамчура, Павла Кишкаря, Олега Петренка.

Андрій Антонищак розповів, що насправді орден Богдана Хмельницького присвоєний всьому Батальйону Кульчицького, який є одним із перших батальйонів Національної гвардії України.

«Цей орден – це заслуга Генерала Кульчицького і тих хлопців, які воюють в зоні АТО. Я в житті не сподівався, що вдягну військову форму, і що буду служити в Національній гвардії України», – сказав Антонищак.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа