Парубій домовився з польським спікером сейму про відкриття 4 пунктів переходу до 2020 року

bezwiz_IMG_8856-1024x683

Cпікер польського Сейму Марек Кухцінський та голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступили за збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні між двома державами.

Голови парламнентів зустрілися в неділю на ділянці польсько-українського кордону з боку Польщі, де планується побудувати пункт пропуску Мальговичі—Нижанковичі.

— Ми домовилися, що подальшим нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон — на Закарпатті, два на Львівщині, і ще один перехід на Волині, — заявив А. Парубій.

Зокрема, йдеться про будівництво нових пунктів переходу: Боберка—Смольник, Лопушанка—Міхновець, Лубня—Волосате (Підкарпаття), Адамчуки—Збереже (Люблинщина).

Парубій запевнив, що Україна і Польща зроблять усе, щоб виконати цю амбітну програму.

Він зазначив, що польський уряд виділив у бюджеті на наступний рік на створення пункту пропуску Мальговичі—Нижанковичі 100 млн. злотих. За словами Парубія, українська сторона повинна побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.

Голова Верховної Ради України зазначив, що це має бути не тільки автомобільний перехід, а й пішохідний.

«За попереднім планом його заплановано на 2020 рік, завершення проекту, але зараз стоїть завдання, щоб зняти всі наявні перешкоди та створити цей перехід набагато швидше»,— зазначив він.

І.І./Ред.   Джерело: prostir.pl

Фото: Ігор Ісаєв

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа