Парламенту пропонують зробити прозорим конкурс на визначення автоперевізника в органах місцевого самоврядування

В Раді зареєстрований проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо участі представників органів місцевого самоврядування у діяльності конкурсного комітету органу виконавчої влади», реєстр.№ 4265. Співавтором даної законодавчої ініціативи виступив народний депутат Олександр Дехтярчук.

Депутат розповідає, що згідно статті №44 Закону України «Про автомобільний транспорт», представники органів місцевого самоврядування беруть участь в роботі конкурсних комітетів з визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування.

«На практиці ми бачимо, що облдержадміністрації, формуючи конкурсні комітети, формально включають до їх складу представника обласної ради або не включають жодного представника органів місцевого самоврядування, оскільки «відповідним органом місцевого самоврядування» вважають лише той орган місцевого самоврядування, який утворив конкурсний комітет.

Наслідком вказаного є неможливість участі та врахування пропозицій органів місцевого самоврядування територіальних громад міст, селищ, сіл, їх об’єднань з питань, які прямо стосуються якості надання транспортних послуг членам відповідних територіальних громад на внутрішньообласних автобусних маршрутах», – сказав Дехтярчук.

Він зазначив, що законопроект спрямований на підвищення ефективності роботи автомобільного транспорту на внутрішньообласних автобусних маршрутах.

«Перше, ми забезпечимо участь представників органів місцевого самоврядування у роботі конкурсного комітету облдержадміністрації. Також посилимо контроль зі сторони органів місцевого самоврядування за дотриманням умов договору переможцем конкурсу на внутрішньообласному автобусному маршруті. Це все робиться для створення умов для відкритості і прозорості роботи конкурсного комітету облдержадміністрації», – зазначив депутат.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа