Парламент звернеться до Конгресу США щодо протидії агресії Росії

Комітет у закордонних справах підтримав проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо початку розгляду законопроекту № 5094 «Акт стабільності і демократії в Україні», реєстр.№ 4735, поданий народним депутатом України з фракції «Блок Петра Порошенка» Іриною Фріз.

Про це, після засідання Комітету, повідомила народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Світлана Заліщук.

Вона зазначила, що основним завданням прийняття вказаної Постанови є ухвалення та направлення звернення Верховної Ради України до Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо протидії агресії Росії по відношенню до України.

«Ми просимо наших американських колег вимагати від Російської Федерації виконання Мінських домовленостей до повного відновлення контролю України над окупованими частинами Донецької і Луганської областей. Також законодавчо закріпити санкції по відношенню до Росії до повного відновлення суверенітету України над Кримським півостровом, а також допомогти Україні звільнити усіх громадян, які незаконно утримуються на території Російської Федерації», – розповіла Світлана Заліщук.

Вона підкреслила, що ухвалення даної постанови сприятиме забезпеченню збереження суверенітету та територіальної цілісності України, сприятиме виробленню проукраїнської позиції Сполучених Штатів Америки по відношенню війни України і Росії.

Отримано з поштової розсилки ВРУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа