Парламент зробив ще крок до створення Дорожнього Фонду

Профільний парламентський Комітет з питань транспорту підтримав законопроекти № 4014а та 4015а про створення Державного дорожнього фонду. На засіданні Комітету в середу одоголосно ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроекти за основу.

Присутній на засіданні міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що ці законопроекти є панацеєю для дорожнього господарства. Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Євгеній Барах висловив повну підтримку і сподівання, що проекти законів про створення Державного дорожнього фонду будуть прийняті Верховною Радою

Ініціатор законопроектів і голова Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич подякував колегам за підтримку. Він також зазначив, що даний проект закону знайшов широку підтримку серед народних депутатів: майже вісімдесят парламентарів підтримали його, ставши співавторами.

Метою законопроектів є вирішення системної проблеми недофінансування будівництва, ремонту й утримання автомобільних шляхів в Україні.

«Основна причина – брак коштів  та відсутність чіткого, прозорого механізму їх розподілення, особливо це стосується місцевих доріг, які десятиріччями фінансувались за залишковим принципом і за планами Уряду будуть передаватися в управління місцевим органам», – пояснив Ярослав Дубневич. Ініціатор законопроектів нагадав, що минулого року весь бюджет Укравтодору склав лише 3,4 млрд. гривень.

Саме на виправлення цієї ситуації спрямовано створення Державного дорожнього фонду, в який напряму поступатимуть надходження від акцизів, концесій, проїзду надгабаритного транспорту, кредитні кошти тощо.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа