Парламент зробив перший крок на шляху впровадження медичної реформи

Сьогодні Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (реєстраційний номер 6327). Відповідне рішення підтримало 227 народних депутатів.

Під час обговорення документу довелось закликати депутатів, оскільки підтримка його була на грані проходження, а законопроект закладає фундамент медичної реформи. «Колеги, давайте дивитись на речі реально! Медицина в Україні перебуває в критичному стані та потребує фундаментальних змін! Безкоштовна медицина закінчується вже на вході в лікарню, де відвідувачі повинні за власні кошти купувати бахіли. Зараз немає жодної безкоштовної медичної послуги, а 3,5 грн, які виділяються на лікування одного пацієнта – це ніщо», – заявив з трибуни парламенту співавтор законопроекту, Сергій Березенко.

Народний депутат підкреслив, що законопроект 6327 не порушить право громадян на отримання безкоштовних медичних послуг, гарантоване 49 статтею Конституції, а положення про співоплату медичних послуг прибрано з тексту законопроекту.

«Ми безумовно будемо забезпечувати гідний рівень оплати праці лікарів, як сімейних, так і вторинної та третинної ланки. Якщо ми сьогодні не зробимо перший крок до реформування медичної галузі, ми не маємо жодного шансу змінити нинішню систему, ми не зможемо продовжувати лікувати пацієнтів. Ми повинні створити конкурентні умови і дати право лікарю заробити гідну зарплату, оскільки головний принцип реформи – гроші йдуть за пацієнтом, а не за кількістю койко-місць», – заявив Сергій Березенко.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 8 Jun 2017 13:17:23 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа