Парламент має заборонити мобілізацію в сім’ях, в яких є загиблі в зоні АТО

В середу у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації близьких родичів осіб, які загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції) (реєстраційний номер 4482).

Цей закон було негайно розглянуто та підтримано парламентським Комітетом з питань національної безпеки і оборони. Про це повідомила на брифінгу у Верховній Раді народний депутат Ольга Богомолець.

«На сьогоднішній день у нас є інформацію щодо трьох родин, в яких загинуло вже двоє синів. Це родина Дудків з села Хоминці Сумської області – Володимир Андрійович 1985 року народження і Юрій Андрійович 1980 року народження. Брати-близнюки Лащенки Максим та Артем з міста Дніпропетровськ, рідні брати Хом’яки з Луцьку. Цим законом буде заборонено мобілізувати синів і родичів в тих родинах, де вже є загиблі, і буде запропоновано відізвати тих хлопців, які мобілізовані з родин, в яких є загиблі родичі в ході антитерористичної операції», – заявила Ольга Богомолець.

  Народний депутат закликала колег по парламенту підтримати законопроект 4482. Також, Ольга Богомолець звернулася до керівників силових відомств з проханням не допустити надання повісток про мобілізацію членам родин, в яких є загиблі в ході АТО.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 21 Apr 2016 13:54:55 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа