Парламент Хорватії підтримав Україну

274382814_1282695422211376_7491963619795781314_n

“Через чверть століття після війни за незалежність Хорватії в Європі знову вирує війна. Жорстока російська агресія в Україні триває вже сім днів. Війни цієї сили в Європі не було 77 років. За своєю природою це вже має далекосяжні наслідки для всього світу. Цей безпрецедентний акт торкнувся самих підвалин, на яких тримається Європа. Хорватія рішуче засуджує цю агресію і надає повну підтримку українцям, які гинуть за європейські цінності, а також президенту Зеленському”.
Про це заявив прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович в парламенті, у доповіді про ситуацію в Україні та російську агресію.
“З хвилини на хвилину ми дивимося кадри бомбардувань та руйнувань українських міст. Ми є свідками шокуючих сцен кровопролиття та навмисного сіяння страху”, – сказав він.
“Незважаючи на переважну силу агресору, українська армія чинить опір”,
“це бій Давида і Голіафа”, зазначив Пленкович.
“Усі сцени викликають болісні спогади про жахи війни режиму Мілошевича , але ми знаємо, що можна здійснювати опір. І парламентська більшість, і опозиція на одному боці”, – додав Пленкович.
За словами Пленковича, ця криза триватиме, тому важливо зберегти єдність: “Україна цього від нас чекає і заслуговує”.
“Ми разом з Україною, з її народом, адже сьогодні від долі Києва залежить майбутнє Європи. Я вірю, що зі своїм досвідом Хорватія не лише обере солідарність, але й опиниться на правильному боці історії. Підтримуючи Україну та поважаючи мужність українців не схиляти голови та те, що вони натхненні патріотизмом, яким була Хорватія у 90-х роках, давайте будемо з Україною та українцями сьогодні. Слава Україні!” – закінчив свою промову Пленкович.
Оплесками депутати привітали посла України Василя Кирилича та представників української меншини, що проживає в Республіці Хорватія.
У парламентській залі вивісили як хорватський, так і український прапори.
Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа