Пакистан замовив Україні ремонт Т-80УД на 85,6 млн дол

UAE_21.02_7

У рамках міжнародної виставки озброєнь IDEX–2021, яка наразі триває в ОАЕ, відбулося укладення контракту між Укроборонпромом і Пакистаном на ремонт парку танків Т-80УД на загальну суму 85,6 млн доларів. Це першій контракт Концерну з цією країною у поточному році.

Про це повідомляє Укроборонпром.

“Наші бронетанкові підприємства постійно оновлюють свої виробничі потужності та вдосконалюють технології, що забезпечує високу якість робіт і продукції, – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв. – Також ми обговорили з пакистанською стороною нові замовлення на постачання в цю країну двигунів 6 ТД1 і 6 ТД2″.

Нагадаємо, Пакистан є оператором танків українського виробництва Т-80УД. Україна до 1999 року поставила в цю країну 320 танків. Протягом наступних років українські підприємства були залучені до обслуговування машин.

Минулого року участь в пакистанських тендерах “Укрспецекспорту” стала предметом розслідування СБУ. Компанію звинувачували у завданих збитках державі. Натомість спецекспортер пояснив, що прагнув здобути вигідні умови і досягнув домовленостей про участь в закупівлях вже в 2021 році на особливих для України умовах.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа