ПА НАТО підтримала українські поправки щодо включення до переліку гібридних загроз РФ – порушення Конвенції з міжнародного морського права

pa_NATO

Про це Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, Ірина Фріз повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Прийнято наші правки до доповіді щодо включення до переліку гібридних загроз Росії – порушення Конвенції з міжнародного морського права, а саме – перешкоджання, затримка, вибіркова перевірка виключно іноземних та українських суден, що прямують до українських портів в Азовському морі, які після будівництва Керченського мосту стали регулярними», – повідомила Фріз.

Депутат нагадала, що З квітня 2018 року понад 200 суден в Азовському морі зупинили росіяни.

«Це черговий фактор дестабілізації в регіоні, втручання в свободу судноплавства в територіальних водах України в Керченській протоці та Азовському морі», – відзначила Фріз.

Вона також зазначила, що разом із  Першим заступником Голови Верховної Ради Іриною Геращенко,  у своїх виступах зосередились на конкретних фактах гібридних дій агресора номер один у світі проти України: фейкові вибори в ОРДЛО та фейковий референдум в Криму, політичні бранці Кремля та понад 10 000 загиблих, фейк-новини, кібератаки, маніпуляція соціальними медіа та ЗМІ.

«Емоційними були виступи. Насамкінець, недипломатично зазначила, що серби, заперечуючи гібрідну агресію Росії, виконують роль рупора Путіна і сателітів політики Кремля», – зауважила Фріз.

Отримано з розсилки Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Sun, 18 Nov 2018 09:09:13 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа