Останній пам’ятник Леніну в Україні демонтовано!

Цієї ночі у Новгороді-Сіверському, що на Чернігівщині, демонтовано останній в Україні (за винятком тимчасово окупованих Росією територій) монумент Лєніну.
Міській голова – реваншист, член “Опозиційного блоку” Олег Бондаренко до останнього намагався зберегти пам’ятник Іллічу, не зважаючи на постанову центральної влади. Проте, в ніч з 8 на 9 жовтня, Олег Бондаренко розпочав демонтаж, вочевидь злякавшись повідомлень про заплановану 9 травня акцію націоналістів Чернігівщини у Новгороді-Сіверському щодо демонтажу пам’ятника.

novg-siv2
“Переляканий до смерті, міський голова керував демонтажем під дощем протягом п’яти годин! Усе, щоб не дати привід націоналістам відвідати Новгород-Сіверський. Адже разом з постаментом Леніна – націоналісти викинули б на смітник історії і його”, – говорить Олександр Ясенчук, активіст Вільні Люди.

novg-siv3
Знесення Лєніна у Новгороді-Сіверському фактично означає закінчення очищення України від диявольського культу більшовизму. Попри це, у Новгороді ще залишається зображення Леніна та Сталіна на водонапірній вежі. Чи демонтує їх обласна влада, чи дочекається візиту активістів?
Символічно, що здійсненню волі українського народу сприяли об’єднані націоналістичні сили Чернігівщини: Вільні Люди, ДІЯ, Правий сектор, ТРЕТЯ ПОЗИЦІЯ, Самооборона Майдану, Перша Чернігівська Сотня.

novg-siv1

Вільні Люди
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа