Основною темою зустрічі луганчан в Києві стала тема миру

Щороку Луганське земляцтво у м. Києві збирає своїх земляків на зустріч, де підводяться підсумки минулого року, визначаються плани на поточний рік.

Під час свого виступу Голова МГО «Луганське земляцтво» озвучив страшні цифри: «війна забрала життя понад 8 тисяч мирних жителів Донбасу, серед них 68 дітей; майже 3 тисячі військових віддали своє життя за мирне майбутнє нашої країни ».

За його словами, в цілому під час конфлікту постраждали 5 мільйонів громадян України.

«Все частіше ми чуємо про те, що люди втомилися від війни, і це правда. Але можете собі уявити, як втомилися від війни жителі Донбасу і наші військові? », – звернувся до присутніх Вадим Горан.

Він висловив думку, що найскладнішим і тривалим є зовсім не період активної фази конфлікту, а час мирного врегулювання і повернення територій.

«На мій погляд, тривалість переговорних процесів з відновлення територій буде безпосередньо залежати від реінтеграції населення. Перш за все потрібно повернути думки і серця жителів сходу», – сказав громадський діяч.

Також, він підкреслив, що українським політикам і чиновникам не вдається домогтися позитивних результатів у встановленні миру.

«Тому, громадським організаціям і звичайним громадянам України необхідно починати роботу в цьому напрямку», – звернувся до земляків Вадим Горан.

Кажуть, що всі чекають літа … Ні … неправда – в цьому році всі чекають МИРУ!

Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа