OSINT-розвідка: російські війська досягли незначних успіхів

FQ6FFeIXsAsfqQj

Російські війська продовжували наступальні операції на сході України, але 21 квітня досягли лише незначних успіхів. Українські війська продовжували припиняти атаки Росії навколо Ізюма.

Російські війська продовжили штурм українських позицій в районі Ізюма, але за останні 24 години не досягли жодного територіального завоювання.

Російські війська, можливо, намагаються зондувати українські оборонні позиції навколо Ізюма перед більш масштабними наступальними операціями, але залишаються в основному прив’язаними до дороги і навряд чи забезпечать якісь серйозні прориви. Російські війська 21 квітня продовжували обстрілювати райони Харківської області та частково блокувати Харків.

Російські війська продовжували зосереджувати свої штурми на Рубіжному, Сєвєродонецьку та Попасній і, ймовірно, досягли локального просування в Рубіжному, хоча Росія заявляла, що захопила все Рубіжне, ймовірно, це неправда.

21 квітня український губернатор Луганської області повідомив, що російські війська контролюють приблизно половину Попасної, а по місту тривають вуличні бої.

Міністерство оборони Росії також заявило про захоплення Кремінної на захід від Рубіжного, але ISW не може підтвердити цю заяву.

Російські війська продовжують вводити підкріплення на схід України для підтримки подальших наступальних дій.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-april-21

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа