Організація закордонних українців і друзів України продовжила терміни подання анкет міжнародних спостерігачів

electionsОрганізація закордонних українців і друзів України “Міжнародна неурядова організація Координаційний ресурсний центр” (далі КРЦ) продовжила терміни подання анкет і пропозицій у міжнародні спостерігачі на всі вибори та референдуми в Україні.
У зв’язку із стартом виборчого процесу в Херсонській та Черкаській областях України в одномандатних виборчих округах № 184 та № 197, Міжнародна місія КРЦ, крім спостереження за підготовкою до місцевих виборів, здійснює також моніторинґ виборчого процесу і надаватиме оцінку проміжних виборів народних депутатів України, які заплановані на 31 жовтня 2021.

● КРЦ просить допомогти добровольцям і запрошує рекомендувати осіб із вашої громади й активно приєднуватися до міжнародних місій КРЦ. Анкети або пропозиції приймаються також на [email protected]
● Головою міжнародної місії КРЦ обрано Олексу Мартінця (Чеська Республіка). Він вже очолював спостережну місію КРЦ в Україні на позачергових парламентських виборах 2019 року.
● Координаторкою міжнародних місій КРЦ є Владислава Полакова.
Анкети тут:
https://forms.gle/bHzCJZ7n4GhvPDns5 (вибори);
https://forms.gle/7xwh3MLZBXec1PcD8 (референдуми).
Таким чином закордонні українці – діаспора та друзі України продовжують підвищувати рівень інформованості учасників виборчого процесу та сприяють більш відкритим, прозорим виборам і референдумам в Україні.
“Місії КРЦ єдині офіційні місії міжнародної організації з Чеської Республіки, які також здійснювали у 2020 та здійснюють у 2021 спостереження за всіма виборами та референдумами в Україні”, – додає Голова міжнародної місії КРЦ.
● З усіма запитаннями щодо міжнародних місій КРЦ просимо звертатися до Владислави Полакової, координаторки Місії КРЦ або на е-пошту [email protected] .
Звертаємо вашу увагу на Виборчий кодекс України, зокрема на статтю 58 Офіційні спостерігачі, де зазначено, що офіційним спостерігачем не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом.
Увага! Через політично-економічні обмеження в деяких областях України, спостереження може відбуватися дистанційно. Попередня співбесіда, акредитація в ЦВК обов’язкова.

Довідка: Міжнародна місія КРЦ зі спостереження за виборами в Україні проходить в межах проєкту “КРЦ – корпус спостерігачів на виборах”, спостерігачі якої єдині здійснювали у 2020 та здійснюють у 2021 р. спостереження за всіма виборами в Україні. Після успішного встановлення референдумів з 5 запитань, КРЦ розпочне моніторити також ситуацію в дипломатичних представництвах України по всьому світу.
Міжнародна неурядова організація “Координаційний ресурсний центр” (КРЦ) є міжнародним інформаційним об’єднанням, яке здійснює свою діяльність в Україні та державах-членах НАТО й ЄС. Головні проєкти міжнародного об’єднання: Інформаційний портал, Спеціальна моніторинґова місія КРЦ, Соціальне підприємництво, Молодіжний парламент УНС, НАШІ, Екологічне просвітництво, Моніторинґ і відновлення навколишнього середовища, КРЦ – корпус спостерігачів на виборах, міжнародна інформаційна кампанія “Я – українець”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа