Опозиція заблокувала трибуну Ради з вимогою зареєструвати Постанову про відновлення Конституції 2004 року

Проект постанови про відновлення Конституції 2004 року за підписали керівників трьох опозиційних фракцій блокується  рішенням голови парламенту. Лідери опозиції вирушили до спікера парламенту з вимогою зареєструвати проект постанови.

Голова політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк нагадав парламентським журналістам, що проект постанови опозиція передала спікеру вчора на Погоджувальної раді парламенту.

“Щойно повернулися опозиційні депутати з сектору реєстрації законопроектів. Там взагалі просто зачинили двері по вказівці Рибака і відмовляються не те що реєструвати постанову, а й навіть спілкуватися з народними депутатами”, – повідомив Арсеній Яценюк

Тому, за його словами заблокована парламентська трибуна: “Тому що законодавча ініціатива трьох опозиційних фракцій, яка відповідає закону і Конституції, заблокована рішенням голови парламенту, так як вони не реєструють наш законодавчий акт”.

“Наші політичні опоненти брехали українському народу, що начебто нема узгодженої позиції трьох опозиційних сил. Вони є. Вона викладена в цьому документі”, – наголосив він.

Опозиція вимагає від спікера “не порушувати закон і Конституцію і негайно зареєструвати постанову, включити її до порядку денного і пропустити через комітети для голосування в парламентській залі”.

“Це той законодавчий акт, якого вимагає народ і який відповідає рішенням Конституційного суду, і самій Конституції, і чинному закон про регламент”, – додав Арсеній Яценюк.

Джерело: [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа