Операцію «Тихої федералізації» України ініціював ватажок одеського антимайдану

Це з’ясувалося в ході слідства у справі колишнього нардепа Верховної Ради від партії комуністів Алли Александровської, яка настирливо просувала злочинний сепаратистський план так званої «Тихої федералізації» України. Вона та її син Олександр, який, до речі, переховується в Росії, здійснювали спроби підкупу керівництва та депутатів місцевих рад Харківщини для прийняття на сесіях звернень до парламенту та Президента щодо змін до Конституції. Непокоїть прибічників «вічно живого мешканця мавзолею» територіальний устрій України! От не підходить комуністам унітарна держава, сплять і бачать федералізацію.

На думку аналітиків, російський агресор продовжує зондувати суспільно-політичну ситуацію в контексті реалізації нового гібридного сценарію із ослаблення та шматування нашої країни. Мова йде про т.зв. «тихе» нав’язування ідей федералізації, шляхом залучення чергових маріонеток Кремля із числа політичних маргіналів в Україні та просування через них різного роду звернень до керівництва держави розглянути зміни до Конституції в контексті федералізації. Та українські спецслужби розплутали черговий клубок шпигунських ігор ФСБ, спрямованих на нагнітання істерії довкола так званої «кричущої» необхідності терміново федералізуватися.

Звернення до Парламенту та Президента мали б стати черговим приводом для звинувачень різних Чуркіних та Лаврових офіційного Києва у ігноруванні волі народу, який, ба, хоче більше прав та свобод для регіонів. Тим і страшна гібридність кремлівської «правди», коли під виглядом, нібито, цілком адекватних ініціатив по делегуванню прав з Києва місцевим органам влади, Кремль вкотре намагався підсунути нам бомбу уповільненої дії.

Як невдовзі з’ясувалося, засновником ідей кремлівської операції «Тиха федералізація» виявився глава одеського антимайдану Антон Давидченко. Той самий путінський агент, який ініціював спробу захоплення обладміністрації в Одесі одразу після Революції Гідності, але патріотичним силам міста цьому вдалося запобігти. Однак, ті п’ять тез, які були зачитані одеським прихильником «русского міра» Давидченком на Куликовому полі 1 березня 2014 року, лежать і в основі даної операції.

Та як стверджує блогер видання Цензор, НЕТ Віталій Ковальов, «Тиха федералізація України» не пройде. «Схоже, що відсутність широкомасштабних бойових дій на Сході в Україні дає змогу російському агресору активізувати інші гібридні методи, що спрямовані на розхитування внутрішньополітичної ситуації та підриву довір’я в населення до керівництва держави, – пише блогер. – А нагнітання в українському суспільстві децентралізації є черговим троянським конем, якого намагається підсунути українцям кремлівський ляльковод Путін. На щастя, Александровською вже опікується українська Феміда, отже маємо надію, що невдовзі й інші агенти «кремлівської секти» опиняться за гратами».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа