ООН: Кількість свавільних затримань представників/-ць релігійних меншин у Криму зросла майже в п’ять разів

un-ua2

Кількість свавільних затримань представників/-ць релігійних меншин у Криму зросла майже в п’ять разів у липні 2020 року — червні 2021 року, порівняно з попереднім періодом у липні 2019 року — червні 2020 року, —  про це йдеться у нещодавно опублікованій доповіді Генерального секретаря ООН про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна, окупованих Російською Федерацією (Крим).

П’ята доповідь Генерального секретаря щодо Криму охоплює період з 1 липня 2020 року по 30 червня 2021 року і описує  широкий спектр порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права, зокрема:

  • випадки катування або жорстокого поводження, які ймовірно були здійснені співробітниками Федеральної служби безпеки Росії. Жодна винна особа не була притягнена до відповідальності.
  • переведення затриманих осіб з Криму для судового розгляду і відбування тюремного ув’язнення в Російській Федерації;
  • свавільне поміщення затриманих осіб у штрафні ізолятори, включаючи тривале одиночне ув’язнення;
  • санкції проти релігійних організацій та окремих осіб, у тому числі обвинувальні вироки Свідкам Єгови, на основі антиекстремістських законів Російської Федерації;
  • втручання у проведення публічних зібрань, у тому числі накладення на учасників зібрань штрафів та інших санкцій, на основі норми законодавства, яка зобов’язує отримувати попередній дозвіл від російських органів  влади на будь-які заплановані зібрання.
  • заочні судові процеси, що не відповідають міжнародним стандартам в галузі прав людини, проти осіб, яких вважаються опонентами російської влади в Криму.

Ознайомтесь з доповіддю Генерального секретаря ООН, щоб дізнатися більше про ситуацію з правами людини в Криму — https://undocs.org/ru/A/76/260

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа