Олександрійська Церква завершила формальні процедури визнання Православної Церкви України

Феодор ІІ

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ надіслав листа на адресу Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, яким висловив братню підтримку. Цей лист є формальним елементом визнання автокефалії ПЦУ Олександрійською Церквою.

В ПЦУ висловили подяку Олександрійському Патріарху за привітання Митрополита з інтронізацією та засвідчення солідарності у непростий час.

«Відчуваємо велику радість від щирих та теплих слів, які висловив у своєму листі Олександрійський Патріарх.

«Знаючи про Ваше жертовне серце, ми переконані, що служіння Вашого Блаженства у Господі, максимально сприятиме єдності повноти Церкви України і братнім стосункам у Христі усіх християн, які населяють Вашу церковну область. У зв’язку з цим, бажаємо, нехай Небесний Творець Церкви дає Вашому любому Блаженству міцне здоров’я та довголіття, благословляє діла Ваші та увінчує успіхом Ваші зусилля у здійсненні славного пастирства».

Для усієї повноти Православної Церкви України важливо знати, що налагоджене спілкування між нашими Помісними Церквами. Ми згадуємо наших православних братів у молитві, прохаючи для них Господнього благословення та підтримки», – йдеться у повідомленні.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа