Олександра Кужель. Свідчення про Беркут

Це не люди, це криваві тварюки. Скільки, якби ви бачили, скільки поранених, покалічених людей! Скільки болю і горя!

І не смійте говорити про те, що вони вірні присязі. Вони не знають такого слова. Вони взагалі нічого не відають, крім тваринних інстинктів, окрім бажання калічити й вбивати. Це робить беркут. Міліція сьогодні охороняла поранених в Будинку офіцерів і не дозволяла цим звірам туди зайти. Люди чули, і про це мені пишуть, що беркутівці між собою перемовляються про те, що приїхали до Києва на полювання.

За все, що трапилося сьогодні і за все, що ще трапиться, відповідає одна людина – Янукович. Нікому не вірте, якщо хтось спробує переконати вас у зворотному.

Це була ретельно спланована провокація, диявольська, мерзенна, огидна у своїй жорстокості. Мета одна – розв’язати криваву бійню.

Люди йшли мирно підтримати вимогу про повернення Конституції 2004 року. Обмежити повноваження кривавого молоха, який щодня вимагав людських життів і пожирав людські долі. Їх розстрілювали з дахів снайпери, в них кидали гранати і їх забивали на смерть палицями і залізною арматурою.

Де всі ті, хто невпинно всі ці дні закликав до силових дій? Де політик, що закликає взяти вогнепальну зброю і прийти з ним на Майдан?! Я нікого не бачила поруч з нами, коли ми разом з жінками-депутатами витягали з автозаків понівечених хлопчаків! Я нікого з них, які звинувачують політиків у нерішучості і небажанні штурму, нікого не бачила поруч з Ольгою Богомолець, яка б’ється, як зранена птах над сотнями покалічених!

Їду з 17 лікарні в опіковий центр. Там, в 17, за словами лікарів, 120 поранених, багато з них важкі. 2 померли.

Не можу, мене душать сльози, мені здається, що нормальна людина не може винести все, що випало сьогодні на частку українців.

Не можу і закликати чоловіків на Майдан. Можу тільки просити прийти, але при цьому усвідомлювати, що всім, хто там перебуває, загрожує смертельна небезпека.

Я не знаю, що буде сьогодні вночі. Я знаю, що сьогодні країна стала іншою. І колишньою вона вже ніколи не буде.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа