Олександр Бригинець: репортаж про Шевченка, забороненого в Моринцях

Олександр Бригинець

Приїхав у Моринці. Місцева громада розповіла, як сьогодні влада святкувала 199-річчя із дня народження Шевченка. Нагнали міліції, більше ніж гостей (громада каже, що було 2 взводи), місцевому хору не дали можливості заспівати, а моринським школярам прочитати вірші Шевченка, мотивуючи це тим, що Шевченко писав революційні вірші, а це зараз недоречно. Голова с. Моринці заборонив місцевій громаді святкувати День народження Шевченка.
Цікаво, що офіційні святкування проходили о 7.30 ранку. ..
Народ обурений діями влади. А найбільше тим, що Шевченко знову виявився забороненим поетом у Моринцях.

Місцева громада згадує, як рівно 2 роки тому у Моринці приїжджала лідер опозиції Ю.Тимошенко. Тоді сільський голова сховався в туалеті, аби не зустрітися із Тимошенко і, щоб обласна влада, не доведи Господи, не подумала, що згаданий обранець народу підтримує опозицію. А сьогодні, як бачите, уже і Шевченко став опозицією до влади. Вірші його заборонені на території Мориців, як занадто революційні.

«Розриту могилу», яку дівчині заборонили читати на офіційному мітингу, вона прочитала для нас. Отже, справедливість щодо одного вірша була поновлена. Тепер залишається поновити справедливість стосовно всієї України.

Джерело: http://www.facebook.com/bryhynets

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа