Окупанти рвуться до Іловайська з півдня

Бойова тривога! 24 серпня, 17.00. Рейд російських військ в тил українського угруповання на Південному фронті. Російська бронегруппа чисельністю до батальйону, з танками і бронемашинами з району Амвросіївки завдала удар по трасі Старобешеве – Кутейникове. Траса перерізана. Це означає, що наші частини в секторі “Д” не змогли зупинити натиск російських військ, і противник вийшов в тил угрупованню головних сил сектора “Б” які ведуть бої за Іловайськ.
Російські підрозділи розстріляли одну з колон постачання українських військ – є втрати. Я проїжджав по цій трасі вчора. Там розташовані окремі наші блок-пости, які, звичайно, не зможуть відбити удар батальйонної тактичної групи. Необхідні термінові заходи. ТЕРМІНОВІ! Мета удару супротивника – повне оточення бойових сил сектора “Б”. Якщо угруповання противника, яке прорвалася, не буде знищене негайно, противник накопичить сили, і вибити його з району буде дуже складно. Місцевість в цьому районі дуже зручна для оборони.
Російське командування змушене насамперед вирішувати проблему захоплення Іловайська. Іловайськ – больова точка донецького угруповання противника, ключ для оточення Донецька, і розгрому донецького угруповання. Після того як протягом тижня героїчного бою за місто противник не зміг вибити з Іловайська “Донбас”, “Дніпро” і армійські частини, нове російське угрупування вчинило удар через позиції сектора “Д”. Вони будь-що хочуть змусити нас вийти з Іловайська. Оскільки після розстрілу російської артилерією чотирьох бригад в прикордонному районі ці частини були виведені з сектора “Д” і ослаблені великими втратами, наявними силами прорив противника зупинити не вдалося.Підстав для паніки немає. На війні такі прориви бувають, тим більше, що бойові дії носять осередковий характер. Угруповання російських військ, яке прорвалася в наш тил, саме теж у дуже вразливому становищі, і цілком може бути розгромлене українськими силами. У них немає сильної ППО, і дуже ускладнене підвезення боєприпасів. Але повинна бути швидка реакція і швидкі дії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа