Окупанти проводять в Херсонській області пропагандистське псевдоопитування

286958871_329076756070418_5978971889898675600_n

Російські окупанти в Херсонській продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо можливого приєднання до РФ. Зокрема, для цього на захоплених територіях області проводять фейкове «соціальне опитування».
▫️ Громадянам надходять дзвінки з телефонного номеру 74994263534. Людям пропонують відповісти на низку маніпулятивних запитань, які мають вплинути на їхнє ставлення до росії, війни, окупації та особисто путіна.
Основні питання:
– як ви оцінюєте обстановку у вашому регіоні?
– як ви оцінюєте обстановку в місті ХЕРСОН?
– що потрібно зробити «місцевій владі» для покращення умов життя?
– як ви ставитесь до спеціальної військової операції в Україні?
– як ви ставитесь до володимира путіна?
– як ви ставитесь до російської армії?
– на вашу думку, чи потрібно Херсону входити до складу рф чи йти шляхом Л/ДНР, чи увійти в склад «республіки Крим»?
– чи є родичі в Україні та росії?
– що варто зробити українській владі: забути про регіон, залишити його в спокої, списати борги. Що варто зробити рф для регіону: покращити освіту, пенсії, дороги, тощо?
▫️«Результати» псевдоопитування можуть видати як ілюстрацію лояльності місцевого населення до окупантів. Адже жодного контролю щодо «чистоти» підсумку такого «дослідження» немає і бути не може. Більшість жителів тимчасово окупованих територій Херсонщини відмовляються відповідати на запитання окупантів. Ті ж, хто під тиском погоджується, не можуть дати щиру відповідь через побоювання за власну безпеку.
▫️Відтак, навіть якщо проведення так званого «референдуму» буде неможливим, область можуть спробувати «приєднати» на підставі результатів «соціального дослідження», де українці, начебто, «висловили підтримку окупаційного режиму».
▫️Нагадаємо, що згідно опитування 2018 року, проведеного групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів», 68% жителів Херсонської області відчувають гордість за те, що вони є громадянами України. 65% вважають, що українська мова повинна бути єдиною державною.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа