Окупанти підкинули викрадених журналістів на узбіччя дороги

Сьогодні зранку представниками “ДНР” неподалік Дніпродзержинська було викинуто  на узбіччя трьох українських журналістів. Всі вони живі і зараз спілкуються з правоохоронцями. Про це УНН повідомили джерела в правоохоронних органах.

За попередньою інформацією, серед журналістів є один фрілансер телеканалу “112”.

Терористи викидали журналістів з автівок напівроздягненими з інтервалом у 5 км. У журналістів, які перебували у полоні, представники “ДНР” відібрали всі  документи та апаратуру.

Наразі з’ясовуються всі обставини та деталі даного інциденту, а також встановлюються особи знайдених журналістів.

Нагадаємо, в ОБСЄ занепокоєні черговими зникненнями журналістів на сході України.  Про це йдеться в заяві представника зі свободи засобів інформації Організації з безпеки і співробітництва в Європі Дуні Міятович.

Міятович заявляє, що згідно з повідомленнями, 1 серпня на Донбасі зникли журналіст сербського видання Сергій Білоус, журналіст телеканалу “112 Україна”  і фрілансер Сергій Бойко.

Представник з питань свободи ЗМІ ОБСЄ також відзначає, що 31 липня на Луганщині зникли Євген Шляхін та Євген Тимофєєв, які співпрацювали з різними українськими ЗМІ.

Міятович відзначає, що до цих пір невідоме місцезнаходження львівського журналіста з видання ZIK Юрія Лелявського, який зник 23 липня.

У заяві представник зі свободи ЗМІ ОБСЄ йдеться, що 4 серпня під час атаки в Луганську осколкове поранення отримав оператор Anna-News Михайло Андрєєв.

Минулого тижня в Комітеті захисту журналістів констатували, що після збиття “Боїнга-777” ситуація для журналістів на Донбасі погіршилася.

Джерело: УНН
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа