Оголошено список номінантів на Шевченківську премію

Комітет з національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив список претендентів.

До Комітету надійшло 30 заявок, в третій заключний тур пройшли 15 з них.  Найбільше претендентів у номінації “Література”.  Серед них – Юрій Буряк за книгу віршів «Коло навколо», Валерій Гужва за поетичні збірки «Вежа» та «Порцеляновий ангел», Мирослав Дочинець за за роман «Вічник.  Сповідь на перевалі духу », Петро Мідянка за книгу поезії « Луйтра в небі», Любов Проць за збірку поезії «Група крові », Володимир Рутківський за історичну трилогію для дітей« Джури »та Геннадій Щіпковський за трилогію« Товтри».

Серед мистецтвознавців номанантамі на премію стали Тетяна Кара-Васильєва з книгою «Історія української вишивки», Дмитро Степовик з виданням «Історія української ікони Х – ХХ століть» і Богдан Тимків з виданням «Мистецтво України та діаспори: різьба по дереву сакральна і прикладна».

В категорії Музика номіновані Михайло Хай, автор книги «Музично-інструментальна культура українців», композитор Віктор Степурко і диригент Ігор Пилатюк.

Серед художників – Петро Печорна з серією декоративних тарілок за мотивами творів Тараса Шевченка та Анатолій Криволап з циклом живописних творів «Український мотив».

Імена лауреатів Шевченківської премії назвуть традиційно в день народження Тараса Шевченка.

Нагадаємо, минулого року лауреат Шевченківської премії Василь Шкляр звернувся до президента Віктора Януковича із заявою, у якій просив перенести нагородження його Шевченківською премією  на час, «коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника».

За матеріалами: Лівий берег, Українська правда

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа