Офіцери, яких росіяни хотіли судити, вже в Україні

Вчора ми повідомляли(https://ukrpohliad.org/news/rosiyany-zvil-ny-ly-nashy-h-ofitseriv-zaareshtovany-h-v-rostovi.html), що зламавшись із введенням “гуманітарної військової допомоги”, Росія зламалась і з іншими спробами підняти градус протистояння. Зокрема, звільнила захоплених українських офіцерів 72-ї бригади, яких вони хотіли судити. Але вчора це були тільки наміри, проголошені російськими представниками, а сьогодні вже є факт звільнення:

Росія передала Україні 5 звільнених офіцерів 72-ї бригади. Про це на брифінгу в Києві повідомив представник Інформаційного центру РНБО України Андрій Лисенко. «У нас є хороша новина. Сьогодні вночі, приблизно в 1:40 російська сторона передала українським прикордонникам п’ятьох військовослужбовців сімдесят другої бригади, які незаконно утримувалися на території Російської Федерації», – заявив Лисенко.

Державна прикордонна служба підтверджує передачу військових, яка відбулася на прикордонному пункті «Мілове» Луганської області. Також Лисенко розповів, що стан звільнених офіцерів задовільний, вони спрямовані в місця, де зможуть отримати допомогу, зокрема психологічну.
Нагадаємо, 4 серпня 438 українських військовослужбовців потрапили в оточення в районі Ізварине та через безперервний обстріл були змушені відступити на територію РФ. Пізніше майже всі вони повернулися в Україну.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа