Офіс простих рішень та приголомшливих результатів: чому для ефективної боротьби з ковідом слід будувати дороги?

156321193_119116686823527_2077199746816055010_o

В Україні нарешті почалася вакцинація від коронавірусу. Поки українці чекають своєї черги та реєструються у

Дія

, наші експерти провели аналіз кращих практик боротьби з цією хворобою.

Аналіз показав, що масочний режим та вакцинація є бажаними, але недостатніми інструментами приборкання епідемії. Пряма калька з західних країн не враховує унікальних особливостей України . Тому необхідно брати до уваги власний, набутий у 2020 році, досвід.
Структура державних видатків та витрат Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками показує, що серед усіх державних органів найбільш ефективним у протидії епідемії було

Укравтодор

.

Щоб не були голослівними, наведено докази у спрощеній формі. На графіку ілюстровані витрати зведеного бюджету за статтею Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення (синій) та кількість інфікованих (зелений). З нього видно, що епідемію вдалося зупинити у грудні 2020 року – тільки коли щомісячні видатки на дороги досягли рівня 22,7 млрд гривень.
Цей рівень має бути орієнтиром для витрат протягом наступних років. Ми раді, що весна іде і, крім краси, несе ще й можливість вбити двох зайців – покращити інфраструктуру та зупинити коронавірус.

 

Офіс простих рішень та приголомшливих результатів

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа