Один з обвинувачених у збитті боїнгу сам хоче в Гаагу

Росіянин Олег Пулатов, якого звинувачують у збитті малайзійського боїнга рейсом MH17, спростовує, що причетний до збиття літака. Ексбойовик також хоче виступити у Гаазі.

epa08280371 The judges have taken their seats in the courtroom of the heavily secured Schiphol Judicial Complex (SJC), at the start of the international MH17 trial in Badhoevedorp, The Netherlands, 09 March 2020. The District Court of The Hague is set to hold its hearings for the international criminal trial on the downing of Malaysia Airlines Flight MH17 at the heavily-protected SJC. The Netherlands' Public Prosecution Service has issued international arrest warrants against four suspects (three Russians and a Ukrainian citizen) for allegedly bringing down the passenger jet. The plane crashed in eastern Ukraine on 17 July 2014, presumably after being shot down by a Buk surface-to-air missile amid the armed conflict in the Donbass region. All 283 passengers and 15 crew members, belonging to 10 different nationalities, were killed.  EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Про це у судовому засіданні в Гаазі 28 вересня заявила адвокатка ексбойовика Олега Пулатова Сабіне тен Дусхате.

ee2afb84-6236-11ea-8e9f-2d196083a37c_image_hires_163615

Вона заявила, що під час розмови з її клієнтом у Росії, він зазначив, що він не причетний до збиття боїнгу. Коли він служив в лавах т.з. “ДНР”, йому ніхто не віддавав накази, щоб транспортувати, охороняти ракетну установку “БУК” або збивати літак. Він також розповів адвокатці, що не знає, як саме і чому збили літак у 2014 році. Проте підтвердив, що дійсно брав участь у збройному конфлікті на Донбасі.

Для довідки:

Олег Пулатов — колишній підполковник Збройних сил Росії, позивні “Гюрза” і “Халіф”.

pulatov-a-birdie-is-flying-towards-you-ru

Його підозрюють у причетності до охорони установки “Бук” на місці пуску на південь від Сніжного.

Крім того, пані Сабіне тен Дусхате зазначила, що Пулатов хоче виступити стосовно цих питань в суді в Гаазі. Однак вона проти цього, адже йому небезпечно з’являтися у Нідерландах, а також через те, що він знаходиться у Міжнародному розшуку і його можуть заарештувати.

Advokatka-1536x935(Скрін з відео: адвокатка Сабіне тен Дусхате) 

Крім того, адвокатка Сабіне тен Дусхате попросила суддю дати більше часу, щоб з’ясувати певні питання щодо причетності її підзахисного, і провести додаткове розслідування.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року трапилась катастрофа Боїнгу 777 рейсу МН-17. Тоді в результаті падіння літака загинули всі пасажири та екіпаж — 298 людей. Нідерландські слідчі з’ясували, що ракетно-зенітний комплекс “Бук”, яким збили малайзійський Боїнг MH17, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії, що розташовується в селищі Маршала Жукова під Курськом.

За 5 років загалом спільна слідча група у складі представників Нідерландів, України, Бельгії, Австралії та Малайзії провели розслідування та пред’явили обвинувачення першим чотирьом підозрюваним: громадянам Росії Ігорю Гіркіну, Сергію Дубинському і Олегу Пулатову. Також підозру оголосили українцю Леоніду Харченку. Всіх їх підозрюють у терористичному акті. Санкція статті передбачає ув’язнення терміном від 10 до 15 років або довічно.

Підозрюють по цій справі і бойовика Володимира Цемаха.Його затримували в Україні, але передали в рамках обміну з Росією. З Росії Цемах поїхав в т.з. “ДНР” і тепер слідчі Нідерландів не можуть його допитати або ж ув’язнити.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа