Одного із в’язнів Кремля” В. Шура безпричинно переведено на суворі умови утримання

Віктора Шура, який відбуває покарання в Республіці Татарстані, у колонії №5, з понеділка безпричинно переводять на “СУС”. Ця абревіатура розшифровується як “строгие условия содержания”. Імовірно, літнього чоловіка утримуватимуть в карцері.

Про це LetMyPeopleGo повідомили родича Віктора Шура.

Директива про переведення на “СУС” начебто прийшла прямо з Москви і тільки на Шура. При цьому, жодними законними підставами ця директива не обґрунтовується.

Нагадаємо, що Віктор Шур є громадянином Росії, утім, вся його родина живе в Україні і він сам має посвідку на проживання в Україні. Минулого року він був засуджений до 12 років позбавлення волі “за зраду батьківщині” – бо начебто шпигував у Росії на користь України. Покарання Шур відбуває у Республіці Татарстан. Чому його справа вважається сумнівною – можна прочитати в звіті про “в’язнів Кремля”.

Нагадаємо, що на незаконно ув’язнених в Росії українців системно чиниться тиск. Крайній прецедент стосувався обшуку Геннадія Афанасьєва спецназом ФСБ та оголошення йому чергового дисциплінарного покарання. Інший фігурант цієї ж справи Олексій Чирній нещодавно був етапований до Магаданської області за тисячі кіломенрів від рідного йому Криму.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа