Одесити закидали консульство РФ яйцями і вимагали розірвати дипломатичні відносини з Росією

3 Консульство з гербом-курицею і розбитими яйцями

Ранком 23 березня в рамках глобальної ініціативи #FreeSavchenko активісти «Координаційної ради громадських організацій Майдану» провели під стінами Генконсульства РФ в Одесі акцію протесту проти ув’язнення української патріотки Надії Савченко. За словами мітингуючих, вирок, винесений Надії, є прямим порушенням норм міжнародного права.

Саме ж російське консульство з 21 по 24 березня закрите «з технічних причин», але насправді з побоювання нових акцій протесту. «Раніше герб РФ виглядав велично, але зараз він просто нагадує курицю. Тому ми хочемо повернути Росії її курчат», – з такими словами активісти закидали консульство яйцями. Вони потрапили і на квіти, які раніше одесити принесли під Генкольсульство в пам’ять про жертв авіакатастрофи в Ростові-на-Дону.

«У цьому домі росконсульства знаходяться люди, які роками розробляли плани знищення України, – сказав у своєму виступі активіст Майдану, отаман Чорноморського Гайдамацького З’єднання Сергій Гуцалюк. – Вирок Надії Савченко – це повторення того, що було впродовж останніх 300-400 років від Росії стосовно України. Ми пам’ятаємо долю Полуботка, Калнишевського, представників Розстріляного Відродження, Стуса, Симоненка й інших. Росіяни, які підтримують і заохочують подібне зараз, підуть у пекло разом із карликом Путіним. Я впевнений, це буде не остання подібна акція, і одесити будуть збиратися не лише біля Генконсульства, але і біля інших закладів, які мають стосунки з путінським режимом.»

«До 22 років засудили жінку, яка захищала свою Вітчизну, офіцера, народного депутата України. Невимовно боляче про це говорити. Увесь світ вимагає звільнення Надії, але все рівно над нею продовжують знущатися», – сказав Сергій Веселов.

«Дії карлика Путіна не повинні залишитися без відповіді, і ми вимагаємо розриву дипломатичних стосунків з Росією. Роль України – поховати російський тероризм», – заявив активіст Олег Голубєв.

2 Послання Генконсульству Росії

Після виступів одесити скандували: «Свободу Савченко», «Слава Україні» «Геть окупантів з України» і знову закидали ворота консульства яйцями.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=CwGPzm6_Q3E

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа