Одесити з боєм захищали зелену зону

У суботу, 17 вересня, жителі будинків №12 і №14 по вулиці Академіка Філатова зібралися на черговий мітинг проти спорудження торгового центру на зеленій зоні між їхніми домами. Для знесення паркану, зведеного забудовниками, вони покликали на допомогу активістів «Азову» і «Свободи».

Тож люди приступили до знесення паркану, який, до речі, визнаний незаконним державною архітектурно-будівельною інспекцією в Одеській області. Присутні тут співробітники поліції в ситуацію не втручалися. В результаті мітингувальникам вдалося знести паркан, встановлений по периметру зеленої зони.

2  Під час акції на захист зеленої зони в Одесі

Після цього вони зробили спробу підпалити будку охоронників, встановлену на місці майбутньої будови. В цей момент поліція втрутилася, застосувавши проти активістів сльозогінний газ і дубинки. Є постраждалі з обох боків.

Як розповіла прес-секретар одеського цивільного корпусу «Азов» Лоліта Милованова, активісти просто підтримали місцевих жителів під час їхньої чергової акції проти забудови зеленої зони. Жителі вже ходили і в ЖКХ, і до різних чиновників, щоб вони показали документи на цю будову. Сьогодні прийшов забудовник, але ніяких документів він не показав. Жителі почали розбирати паркан, а ми їм допомагали. Патрульні почали перешкоджати нам і тому виник конфлікт», – заявила вона.

Прес-служба патрульної поліції ніяк не прокоментувала цей конфлікт.

https://www.youtube.com/watch?v=uCKfDTVCBLc

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа