Одесити вимагають від Президента звільнити мера міста

Уже два тижні на Думській площі біля входу до Одеської міськради триває антитруханівський майдан. Особливо багатолюдним був він у суботу 14 травня. Учасники безстрокової акції цього дня записали відеозвернення до Петра Порошенка з проханням втрутитися у ситуацію в Одесі.

1 Антитруханівський майдан заблокував вхід до міськради

Про свої претензії до міського голови одесити відверто і гостро говорили перед відеокамерами. Практично кожному, хто прийшов підписати петицію, було що сказати про свого мера. «Крадіжки, розпродаж земель, комерційна забудова зелених зон і узбережжя, чиновницький рекет, корупційні схеми і здирництво процвітають у нашому місті», – стверджували виступаючі. Вони згадали Труханову і його російське громадянство, і офшори, де він переховує награбоване.

«Одесі залишається лише цинічна брехня й імітація господарської діяльності. Більшість засобів масової інформації куплені олігархами і перетворені в лакеїв. Банду Труханова покриває вся гнила і корумпована державна система. Незважаючи на те, що на нашому Майдані під час нападу постраждали люди, ми досі не бачимо реакції з боку Києва. Ми хочемо достукатися до столичної влади», – заявив активіст Михайло Кузаконь.

Згадали учасники акції і про одеський Євромайдан. «Коли ми виходили проти Януковича, ми виходили і проти нинішньої влади в місті. Це люди однієї і тієї ж самої системи. Закликаю всіх одеситів підтримати наш протест на Думскій», – заявив активіст Михайло Голубєв.

Волонтер Аліна Подолянка зауважила, що вимоги одеситів жорсткі, але саме такими їх має почути Петро Порошенко.

Записане відео звернення вже направлено Президенту України Петру Порошенку.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа