Одесити вийшли на акцію #FreeSavchenko

1 Одесити на акції #FreeSavchenko

6 березня біля пам’ятника Дюку на Приморському бульварі зібралося близько ста небайдужих жителів міста, щоб висловити підтримку народному депутату і українській військовій льотчиці Надії Савченко, яку незаконно утримують в Росії. Люди принесли з собою фотографії Надії і плакати з хештегом #FreeSavchenko. Акція проходила без партійної символіки. Одесити розгорнули великий державний прапор і скандували «Свободу Надії Савченко» та «Надії волю, Путіну – неволю».

2 Одесити на акції #FreeSavchenko
На акції були зачитані текст звернення Надії Савченко, яке опублікувала її сестра на своїй сторінці в Facebook, та її останнє слово на суді. Після мітингу його учасники вирушили на пікетування консульства РФ з вимогою звільнити Савченко.
Учасники акції з великою тривогою говорили про те, що 4 березня Надія оголосила сухе голодування. Вони палко підтримали звернення українських патріотів та світової спільноти до ув’язненої, які закликають: «Надю, ви маєте жити!» Адже у її смерті зацікавлені російські злочинці, які усвідомлюють, що судовий процес над Савченко може перетворитися на судовий процес над ними.

3 Одесити на акції #FreeSavchenko
На даний момент прокуратура запросила для Надії Савченко 23 роки позбавлення волі, а строк її затримання під вартою продовжений до 16 квітня.
Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа