Одесити встановили всеукраїнський рекорд – 5247 вареників

1 Одеські любителі вареників на змаганнях

Коли 31 січня у 68 містах світу відбувався пельменний флешмоб, завжди креативні одесити не могли сидіти вдома і байдуже спостерігати, як у Німеччині, Греції, Швейцарії чи Австрії ліплять пельмені та вареники. Кількасот жителів міста разом з дітьми зібралися цього дня разом на кулінарний флешмоб «Одеський пельменник» у ресторані «Галерея» щоб позмагатися за пальму першості.
Заварили всю цю кашу організатор «Одеського пельменника» Марина Габбана та його режисер Катерина Македонська. А чимало підприємців стали спонсорами і надали учасникам тісто й начинку. Долучилися до цього свята такі знамениті одесити як учасник «Майстер Шеф» Микита Мойсеєв, заслужений артист України Олег Филимонов,  шоу-вумен Олена Палашек-Сторожук, організатор Odessa fashion Day Кстянтин Леонтьєв. «Здорово, що всі разом, як одна велика родина, ліпимо вареники і пельмені. Одеса саме цим і відрізняється. Сьогодні й зіркові люди, і публічні, і не зовсім об’єдналися, щоб побити рекорд», – зазначив Леонтьєв.
Одесити вирішили відзначитися ще й тим, щоб разом з пельменями наліпити ще й вареників. Готували вареники з картоплею і капустою, а пельмені з м’ясом. Як розповів шеф-кухар одного із ресторанів  Артур Коренюк, на все про все пішло 120 кг готового тіста, 30 кг м’ясного фаршу, 35 кг картоплі й стільки ж капусти для начинки. Трохи більше як за дві години учасники змагання зліпили 5247 вареників, хоч спочатку планували виготовити їх близько 4 тисяч. Щоб вареники були смачними, Артур усім радив класти побільше начинки, а тіста – поменше. Самий інтелектуальний одеський кулінар Борис Бурда підказував, що не слід заощаджувати на воді й вкидати вареники в окріп, не забувши його посолити.
За цим процесом пильно стежило досить вимогливе журі, яке очолила керівник Національного реєстру Книги рекордів України Лана Вєтрова. «Пельмені ми лічити не будемо, хоч і вареники, і пельмені, відповідно Міжнародним правилам Книги рекордів, необхідно з’їсти», – зауважила вона. Та це проблеми не становило – все з’їли набагато швидше, ніж ліпили. А ще варениками нагодували всіх учасників флешмобу і численних гостей свята.
Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа