Одесити провели акції «Крим – це Україна!»

1 Учасники акції на Тещиному мосту

Вони відбулися 16 березня спершу біля приміщення Генерального консульства Російської Федерації в Одесі а потім у центрі міста. Акції ініціювали обласна та міська організації ВО «Батьківщина».

Активісти прийшли до дипломатичного представництва Росії з вимогою – повернути анексований півострів Крим у склад України. «Повернення Криму стало національним завданням України, і ми закликаємо увесь світ взяти участь у відновленні законної приналежності анексованого півострова. Росія повинна нести відповідальність за злочин, здійсненний з метою зазіхання на територіальну цілісність і недоторканість України», – заявив глава міської організації ВО «Батьківщина» Григорій Гриншпун.

Крім того учасники пікету підписали петицію до президента РФ Володимира Путіна з вимогою вивести регулярні російські війська з території українського півострова, тим самим припинити його окупацію. У листі вони також акцентували увагу на припиненні безпідставного затримання українських громадян і негайному звільненні з політичного полону Надії Савченко.

Під гаслом «Крим – це Україна» активісти провели флешмоб у центрі Одеси. Дві колони з банерами «Крим це» і «Україна» зійшлися в одну на знаковому місці – Тещиному мосту. В руках вони тримали прапори і національну символіку. Великий плакат з написом «Крим – це Україна» закріпили на перилах мосту з боку Одеської затоки, тим самим звертаючись до Криму і кримчан. Місце обрали невипадково. Адже саме звідси відкривається вид на військову гавань Одеського порту, в якій дислоковані військово-морські сили України, що не зрадили присязі під час окупації Криму.

«Крим – це територія України, і ми хочемо ще раз звернутися до всієї міжнародної спільноти підтримати устремління України і якомога скоріше повернути Крим» – заявив в інтерв’ю для ЗМІ глава фракції ВО «Батьківщина» в Одеській облраді Сергій Веселов.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа