Обличчя “руского міра”: одеський втікач-сепаратист Вассерман йде в Держдуму Росії

Найкраще знають Анатолія Вассермана його земляки – одесити. Вони ж і прозвали цього ерудита, переможця багатьох інтелектуальних ігор Онотоле. За їхніми переказами у нього 7 мізків, один в голові, 5 розсовані по кишенях його жилетки і один у бороді. Сам жилет Вассермана вважить 70 кілограмів і містить 354 предмети.

В Одесі Онотоле всіляко підтримував місцевих сепаратистів, яких одесити прозвали «куликовцями», бо вони за звичай влаштовують свої збіговиська на Куликовому полі. В той час він заявив агенції ТАРС: «Я дійсно виступаю проти державного суверенітету України і не вважаю можливим відділяти цю частину Росії від інших її частин». А в липні 2015 року в своїй програмі «Відкритим текстом» на РЕН ТВ сказав: «Україна уже рік перебуває якщо не в одруженні, то в цілком інтимних відносинах з Америкою. І беззаперечно виконує вказівки пана».

Усе це не могло залишитися поза увагою українських патріотів. Тож 18 вересня 2015 року за запитом депутата Верховної Ради України від фракції БПБ Олексія Гончаренка Слідчий комітет СБУ порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 110 (сепаратизм) Карного кодексу України проти Анатолія Васермана. Йому інкримінується розповсюдження впродовж 2015 року матеріалів, які містять заклики до зміни кордонів і території України, у сукупністю з розпалюванням національної ворожнечі. У відповідь на це Вассерман тоді заявив: «Я дуже радий, що мої заслуги перед російським народом загалом і перед тією частиною, яку нині прийнято називати українською, зокрема, визнані ось таким офіційним способом».

Вассерман уже занесений в базу “Миротворця”, отже, сховатися від українських патріотів йому не сдасться.

Сам же Вассерман після відкриття проти нього кримінального провадження втік у Росію. А там 27 січня 2016 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про надання йому російського громадянства.

І ось на початку вересня 2016 року стало відомо, що колишній одеський сепаратист Онотоле хоче стати депутатом російської Держдуми. Він буде балотуватися від партії «Справедливая Россия». У своїй агітаційній програмі Вассерман обіцяє росіянам боротьбу з олігархами. Чекати результатів залишилося недовго, бо вибори депутатів Держдуми РФ сьомого скликання пройдуть у третю неділю вересня 2016 року.
Сергій Горицвіт

1 Анатолій Вассерман

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа