Одеський сепаратист Артем Бузила втік до Москви, щоб обпльовувати Україну

Засуджений за сепаратизм головний редактор Інтернет-порталу «Взаправду» Артем Бузила провів у СІЗО 335 днів і 30 березня 2016 року вийшов на свободу за «законом Савченко», за яким один день у СІЗО вважається за два дні позбавлення волі. Боячись нових переслідувань, Артем Бузила залишив територію України і виїхав до Москви. А там на урочистій церемонії вручення премії Міжнародного літературно-медійного конкурсу імені Олеся Бузини його зустріли стоячи оплесками. Громадські активісти таку ситуацію зі звільненням сепаратиста називають гримасами гуманізму. Їх обурює, що спільник Путіна Бузила вийшов з-за ґрат, дякуючи заручниці Кремля Надії Савченко.

Без діла антимайданівець не сидить і зараз. Вислужуючись перед Кремлем, Артем Бузила очолив антимайданний одеський портал «Информационный центр». Про це він повідомив 11 травня на своїй сторінці в Facebook . «Тривалий час я співробітничав з цим ресурсом як автор блогів ще до свого арешту. Навесні 2015 року ряд співробітників видання були заарештовані разом зі мною за фейковими звинуваченнями у сепаратизмі. Незважаючи на те, що мій тодішній проект «Насправді» був заблокований СБУ, «Инфоцентру» вдалося вистояти від атак правоохоронців. Зараз наші редактори, журналісти, технічний персонал знаходяться під постійним пресингом авторитарної машини, але продовжують чесно виконувати свій обов’язок. Своїм завданням на цьому відповідальному посту бачу виведення порталу на новий рівень, донесення правди про все, що відбувається в Одесі», — анонсує Бузила.

Численні російські ЗМІ, не приховуючи свого задоволення повідомили: «Портал «Информационный центр» спільно з ресурсом «Антифашист» і відеоканалом «Новости новостей» запускають проект «Информационное сопротивление». Щотижня журналіст, політв’язень Артем Бузила буде розповідати про найактуальніші події в Україні, давати власну оцінку тому, що відбувається. Пілотний випуск «Информационного сопротивления» за 13 травня присвячений роковинам трагічних подій 2 травня 2014 року, а також святкуванню Дня Перемоги в Одесі та Києві».

А ось і обіцяна інформація на цьому порталі від Артема Бузили під назвою «Від «провокації» до «провокації»: рецепт виживання українського режиму». Цитую: «В день Великої Перемоги 9 травня Одеса перетворилася з міста-героя на місто-привид. 2 травня одеситам заборонили наближуватися до Будинку профспілок, змусили кидати квіти до ніг поліцейських, нагнали бронетехніки і радикалів із каральних батальйонів. Все через те, що деякі сили, за словами Саакашвілі, мали здійснити спробу повторити події дворічної давності. Але «провокації» не вийшло: сепаратисти місто не захопили, бомби на Приморський бульвар не падали, а Російська весна розвіялася разом з теплим вітром».

В іншій інформації Бузила дає свою оцінку судовій справі. «Малиновський районний суд Одеси в черговий раз наплював на закон і залишив від вартою п’ятьох активістів Куликового поля, яких українське правосуддя звинувачує в організації масових безпорядків 2 травня 2014 року. Тепер потерпілі опинилися на лаві підсудних».

А ось і найзаповітніша мрія сепаратиста: «Коли «Оппозиционний блок» почне перекривати трибуну, влаштовувати масштабні акції протесту, перекривати вулиці й підприємства, колошматити всяких «правосеків» всередині Ради і за її межами – тоді я повірю у можливість змін на краще. Зараз опозиції в Україні немає. Вся опозиція – в еміграції або зі зброєю в руках на Донбасі».

Більш ніж дивно, що СБУ, вважаючи боротьбу з сепаратизмом одним із своїх першочергових завдань, досі ніякої уваги не звертає на очолюваний україноненависником Артемом Бузилою портал «Информационное сопротивление».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа