Одеські патріоти зірвали сепаратистський шабаш за участю проросійських політиків з Польщі

В Одесі представники місцевого «Автомайдану» 13 липня заблокували в готелі «Женева» членів делегації з Польщі, яка прибула в місто для участі в заходах на Куликовому полі. Запросив поляків представник «Опозиційного блоку» Микола Скорик. Причиною блокування активісти називають намір не допустити покладання квітів на Куликовому полі в пам’ять про загиблих у масових заворушеннях 2 травня 2014 року депутатами від ОБ і їхніми польськими колегами.

2  Автомайданівці – учасники блокування готелю

За даними організації «Оберіг», яка також бере участь у блокуванні, серед прибулих у складі польської делегації – лідер польського руху «Солідарність» Ян Рулевський і координатор моніторингової місії міжнародної громадської організації «Політична ініціатива» Януш Недзвецкі. «Януш Недзвецкі – член партії «Zmiana», лідер якої – Матеуш Піскорський – був «спостерігачем» на т. зв. референдумі в Криму, підтримує анексію півострова і повторює у своїх висловлюваннях риторику Кремля щодо України», – зазначили в організації.

Як пояснив голова організації «Оберіг» Вадим Лабас, «депутати «Оппоблоку» отримали замовлення з Кремля влаштувати за участю відомих польських депутатів провокацію, що стосується теми 2-го травня. За їхнім планом, повинен був пройти круглий стіл, в якому б брали участь ці польські депутати, депутати «Оппоблоку» і відома сепаратистка Вікторія Мачулко, яка представляється матір’ю загиблого на Куликовому полі, хоч не є такою».

В «Автомайдані» назвали верхом цинізму і покладання квітів на Куликовому полі за участю представників «Оппоблоку» та польських маргіналів. Тож 50 молодих людей заблокували готель «Geneva» на вулиці Тінистій з метою недопущення проведення зустрічі депутатів від «Опозиційного блоку» і польської партії «Zmiana».

Як повідомляється на сторінці організації в Facebook, з «автомайданівцями» спілкувався Генконсул Польщі в Одесі Веслав Мазур. «Приїжджав польський консул, скаржився що обмежують його права. Йому пояснили, що він в Україні й тут дотримуються права українського народу», – сказано в повідомленні. Консул поїхав ні з чим.

Тож активісти «Оберігу» зірвали проведення круглого столу в бізнес-центрі «Сонячний» за участю поціновувачів ідей «русского міра» з «Оппоблоку» та симпатизуючих Росії депутатів польського сейму.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа