Одеські патріоти вшанували пам’ять сімох бійців, що загинули в зоні АТО

1 Панахида в ОдесіУ вівторок, 19 липня, за ініціативи волонтерів Маріуполя відбулася всеукраїнська панахида за загиблими воїнами Визвольної Війни на Сході нашої Батьківщини. Долучилися до панахиди й вшанували воїнів, які поклали свої голови в ім’я нашого майбуття і одеські патріоти.

За інформацією Міністерства оборони, 18 липня в зоні АТО загинули семеро українських воїнів – двоє в населеному пункті Кримське в Луганській області, четверо – в Зайцевому і один – у Водяному Донецької області. Ще 14 бійців отримали поранення. Пам’ять загиблих вшанували активісти одеського «Правого сектору», «Автомайдану», «Самооборони Майдану» й інших патріотичних організацій, зібравшись на панахиду біля пам’ятника Дюку де Ришельє на Приморському бульварі.

У зборах взяв участь священик Української православної церкви Київського патріархату. Він відслужив молебень за загиблими воїнами. Після цього виступали активісти.

«Гинуть наші побратими, кращі сини українського народу. Ворог теж віддає життя своїх солдат, їх гине втричі більше. Але вони воюють за гроші, а українські воїни борються за правду, за нашу землю, за на нашу культуру і нашу державу. І ми переможемо. Ми зобов’язані загиблим українським воїнам нашим миром і спокоєм, і ми маємо шанувати їхню пам’ять. Слава Україні!, — сказав у своєму виступі активіст «Самооборони Майдану» Тодор Пановський.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа