Одеські майданівці штурмували Міжгір’я Сергія Ківалова

В Одесі тривають ініційовані губернатором Міхеїлом Саакашвілі акції зі знесення огорож біля маєтків, що перекривають доступ до моря. У неділю, 30 серпня, дійшла черга і до великого багатоповерхового будинку, який всі називають замком Гаррі Поттера. Ця споруда зі своїм тенісним кортом, сауною, причалом і яхтами займає аж три гектари прибережної території, і все це оформлено як один з корпусів Міжнародного Гуманітарного Університету, хоч жоден студент туди й ногою не ступав. Бо насправді це особиста фешенебельна дача президента університету Сергія Ківалова, який за фальсифікацію виборів у 2004 році отримав прізвиська «підрахуй» та «Кідалов».

І ось тепер одеські активісти з патріотичних організацій взяли штурмом цей будинок одіозного нардепа Сергія Ківалова. Про це у соціальних мережах повідомили організації Автомайдан і «Рада громадської безпеки». Щоби потрапити на територію землеволодіння, їм знадобилось декілька годин на демонтаж з допомогою бульдозера масивних воріт. Після цього на найвищому шпилі було встановлено прапор України і символіку Автомайдану.

Влаштувавши у приміщенні своєрідний день відкритих дверей, майданівці дали змогу всім бажаючим оглянути розкішні апартаменти цього Міжгір’я Ківалова. А Сергій Гуцалюк навіть виклав у мережі знімки предметів інтер’єру, зокрема, знаменитого золотого дивану і дорогого портрету самого Ківалова у наполеонівському образі, обвішаному орденами і медалями.

Коли активісти покидали місце подій на своїх машинах, правоохоронці, що вже на той час оточили територію подвійним кордоном, їм не перешкоджали. Наразі за вторгнення до будинку нікого не затримали. Однак на розі вулиць Пушкінської і Успенської вісім автомобілів патрульної поліції заблокували мікроавтобус активістів. Правоохоронці й учасники конфлікту домовилися, що поліцейські переписують всі дані учасників нападу і відпускають їх. А ось лідера автомайдану Євгена Резвушкіна і голову «Ради громадської безпеки» Марка Гордієнка спровадили у відділення міліції для складення протоколу. Водночас у прес-службі МВС Одещини повідомили, що наразі не відкривали кримінального провадження за фактом проникнення до маєтку, а тільки «з’ясовували усі обставини події».

У той же час нардеп Сергій Ківалов написав у себе в «Фейсбуці»: «Сьогодні, так званими активістами, було скоєно кримінальний злочин. Нехай його офіційно кваліфікують правоохоронні органи. Але…  Що це було — розбій? незаконне проникнення в приміщення, що належить Міжнародному гуманітарному університету? чи комусь зручно це вважати дрібним хуліганством? Або і зовсім робити вигляд, що нічого не було?… Хто б і що б не говорив, це – повне беззаконня».

Це вже не перший штурм українськими патріотами маєтку Сергія Ківалова, але я переконаний, що і не останній. І боротьба з такими можновладцями, які рядяться у тогу правозахисників, не є злочином.

Сергій Горицвіт

На світлинах: знесення воріт «Замку Гаррі Поттера», Сергій Гуцалюк демонструє генеральський портрет Ківалова, особняк нардепа України прикрашає статуетка Сталіна.

1 Знесення воріт «Замку Гаррі Поттера»

2 Сергій Гуцалюк демонструє генеральський портрет Ківалова

3 Особняк нардепа України прикрашає статуетка Сталіна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа