Одеські копи інсценували пограбування ломбарду і затримали зловмисницю

Справжню детективну виставу зіграли одеські правоохоронці, перевтілившись 5 червня на грабіжників. Напередодні співробітники Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що одеситка розшукує людей, які готові пограбувати ломбард, в якому вона працює.

Пізніше з’ясувалося, що таким чином жінка хотіла повернути собі золоті прикраси, які вона раніше заклала і не могла викупити. Правоохоронці вирішили інсценувати пограбування, щоб не допустити здійснення злочину і викрити зловмисницю. Поліцейські вийшли на замовницю, запропонувавши їй свої послуги. Одеситка схвалила кандидатури трьох «співучасників», попередивши, що в приміщенні ломбарду встановлені камери відеоспостереження, а тому все мало відбуватися максимально правдоподібно, при цьому нападники повинні застосовувати насилля і погрожувати зброєю. Жінка не здогадувалася, що має справу з правоохоронцями, тому детально проінструктувала їх стосовно майбутнього розбою.

За планом зловмисники повинні були напасти у вечірній час, коли жінка буде на зміні. Приблизно о 21:00 вона вийде на вулицю покурити. Це мало бути знаком того, що в ломбарді нікого не залишилося, а як тільки жінка повернеться в приміщення, «співучасники» можуть почати діяти. Також одеситка намалювала схему приміщення ломбарду, детально розповіла, де знаходиться сейф і ключі від нього. А ще вона повідомила, що в її кишені буде лежати кнопка пульту виклику охорони, яку в неї необхідно одразу ж забрати. В якості винагороди зловмисниця обіцяла «співучасникам» всі цінності, які їм вдасться винести із ломбарду, а вона лише забере своє золото, а також 10 тисяч гривень за організацію пограбування.

1 Епізод поліцейської інсценівки

Правоохоронці блискуче інсценували напад, «заволодівши» ювелірними виробами на загальну суму майже 500 тисяч гривень і грошима в сумі 21 000 гривень. Пізніше всі прикраси були описані й повернуті власникам ломбарду, а на кошти суд наклав арешт. Одеситку, що організувала пограбування, затримали наступного дня, після того, як вона отримала від посередника 10 тисяч гривень. Попередньо ці купюри були оброблені люмінесцентним порошком.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 14 ч. 1 (приготування до злочину), ст. 27 ч. 3 (види спільників) і ст. 187 ч. 4 (розбій) Карного кодексу України.

https://www.youtube.com/watch?v=rCrtY1abmGk

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа